Pečeme zdravě - 3 chutné recepty, z kterých se vám budou sbíhat sliny
07.09.2020 15:21
Také myslíte, že s plným žaludkem se všechno zvládá tak nějak lépe? Připravili jsme pro vás 3 zajímavé recepty na pečení, na kterých si pochutnáte a navíc jsou zdravé:1. Domácí tvarohové lívance
Jak lépe začít víkendový den, než si provonět byt i nosní dutiny skvělými lívanci? Přečtěte si návod na zdravou variantu (hodnoty jsou uvedené pro 1 osobu):
- 100g nízkotučného tvarohu
- 1 vejce
- 20g ovesné mouky
Z ingrediencí jednoduše umíchejte ručně těsto, netřeba špinit mixér. Lívance smažte na řepkovém oleji a dozdobte podle chuti, ideálně sezónním ovocem - tvaroh v těstě vás spolehlivě zasytí.
Pro snadnější přípravu také oceníte silikonový lívanečník, který produkuje souměrné malé lívanečky jako na běžícím pásu :-)
2. Mrkvové muffiny
Ingredience jsou následující (výsledným těstem naplníte cca 12 košíčků):
- 200g hladké mouky + kypřící prášek
- 100g strouhané mrkve, 100g strouhaných jablek
- na dochucení holandské kakao a/nebo skořici
V jedné míse smíchejte výše uvedené, v té druhé pak vyšlehejte vejce s mlékem a trochou rozpuštěného másla. Těsta poté promíchejte a naplňte své formičky do ⅔ výšky.
Na závěr pečte 15-20 minut na 190 stupňů, dokud muffiny nezměknou.
3. Fazolová buchta
Zní vám divně péct z fazolí? Až poprvé ochutnáte, už na tento fazolový zákusek nedáte dopustit! Co budeme potřebovat?
- 200g bílých fazolí
- 150g bílého jogurtu bez cukru
- 3 vejce
- špaldovou mouku 250 g
- špetku soli
- 1 vanilkový extrakt
- 1 kypřící prášek
- 50g oleje
- 20g strouhaného kokosu a 140g kokosového cukru
Nejprve rozmixujte bílý jogurt s fazolemi, pak postupně přidávejte další ingredience. Rozmíchejte těsto do hladka a pečte na 190 stupňů asi půl hodiny.
A až si budete nosit svačinu do práce, uchovejte si buchtu čerstvou těmito silikonovými víčky na potraviny :-)
Děkujeme za přečtení a přejeme dobrou chuť!